Wonen in Tuinhof

In Tuinhof staat iets bijzonders te gebeuren. Doe je mee?

De Veemarkt staat bij menig Utrechter bekend als plek waar je moest zijn voor een leuk tweedehandsje met niet te veel kilometers op de teller. Die tijd ligt ver achter ons. Diverse ontwikkelaars zijn actief om van de Veemarkt een supergave woonplek te maken waar stad en buitenleven elkaar ontmoeten. De 46 eengezinswoningen en 29 nieuwbouw appartementen van Tuinhof komen in het hart van Veemarkt. Hier woon je direct naast de wijken Voordorp en Tuindorp in Utrecht. Dus lift je gewoon mee op de bestaande voorzieningen.

Helemaal van nu met een knipoog naar toen

De architect heeft zich door verschillende aspecten laten inspireren. De grijs/wit gemêleerde gevelsteen en de smallere straten doen denken aan een aantrekkelijk Mediterraans dorpje. De vormgeving refereert weer aan de architectuur van de oude veemarkthallen. Herkenbaar zijn de riante afmetingen, de industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en veel licht door grote (verspringende) ramen tot aan de vloer. Het resultaat: strakke, eigentijdse woningen met een vriendelijk karakter én heel veel ruimte. Bekijk het aanbod van nieuwbouw huizen en appartementen.

In je eigen tuin en hof lijkt de stad mijlenver weg

Tuinhof is een uniek plan in Utrecht. De huizen liggen aan autoluwe straten. Straten die straks worden gesierd door banken en potten met planten van bewoners. Het resultaat: sfeervolle groene 'steegjes'. Heel intiem en zelfs een tikje dorps.

De auto kan geparkeerd worden in het openbaar gebied om het plan heen. Je hoeft dus nooit ver te lopen naar je auto. Het openbaar gebied zal ook sfeervol worden ingericht met veel groenzones, mooie luxe bestrating en brede verhoogde privé-stoepen.

Achter de huizen gaat een verrassing schuil. De grote tuinen - van minimaal 8 tot 11 meter diep - lopen over in een groene hof, met ruimte om te spelen. Je kinderen laat je hier met een gerust hart buitenspelen en met een beetje mooi weer kun je elke dag barbecueën in je eigen tuin. Zittend in je tuin, lijkt de stad mijlenver weg. Tuinhof is op-en-top ontspannen wonen.